Precíziós mérlegek
 
 

Professzionális analitikai mérlegek

AUY sorozat

Áttekintő táblázat


 

A mérleg szolgáltatásai

 
Műszaki paraméterek

 

Az új UniBloc technológia a gyorsabb és pontosabb mérés kulcsa

A Shimadzu új felső terhelésű mérlegcsaládját a legkorszerűbbnek számító UniBloc technológiának köszönhetően páratlanul gyors beállás jellemzi kiemelkedő stabilitás és megbízhatóság mellett. A hatékony beépített szolgáltatások széleskörű alkalmazást tesznek lehetővé. Az AUW-D sorozat motoros meghajtású, automatikusan vezérelt belső kalibrációval is rendelkezik.

 

UniBloc technológia, és ami mögötte van...

A hagyományos kialakítású elektromágneses belső egységet a Shimadzu egyetlen darabból álló ún. UniBloc modullal váltotta fel. Az áttörést a számítógép-vezérelt szikraforgácsolás megjelenése tette lehetővé. Ez a technológia, melynek bevezetését a Shimadzu az EB-K finommérlegekben már 1989-ben megkezdte, több szempontból is előnyöket kínál a felhasználók számára. A legfontosabbak ezek közül a rövid beállási idő, a kiemelkedő hőmérsékleti stabilitás és a hagyományos mérlegeknél jóval robusztusabb mechanikai kialakítás.
(Szabadalmi bejegyzések: USA 1989, No.4799561, Kína 1991, No.12729, Japán 1995, No.1905686)

 

Analóg kijelzés

Végérték

 

Egy grafikon folyamatosan jelzi a mérlegre helyezett bruttó súly mértékét a típusra jellemző végértékhez viszonyítva.

 

Windows Direct számítógépes kapcsolat

A mérési eredmények könnyedén emelhetők át Excel-be vagy más Windows alkalmazásokba, anélkül, hogy bármilyen szoftvert telepíteni kellene a számítógépre. Az egyetlen, ami szükséges egy RS-232C kábel. A szokásos AutoPrint funkció és az űrlapkitöltő szolgáltatások segítségével akár bonyolultabb mérési feladatokhoz is könnyen megoldható az adatgyűjtés önműködővé tétele.

 

Darabszámlálás és mértékegységváltás

A darabszámlálási szolgáltatás mellett a mérleg a százalékszámítást és számos mértékegység használatát is támogatja (pl. karát).

 

Fémburkolat

A precíziós alumínium öntvényből készült háznak köszönhető a mérleg esztétikus megjelenése, a belső szerkezet hatékony védelme és a könnyen tisztántartható felület.

 

Fajsúly meghatározás

Az opcionális SMK-401 kit felhasználásával a felhasználó a mérlegből egy igen precíz célberendezést alakíthat ki, kifejezetten fajsúly vagy sűrűség meghatározására. A fajsúlymérést támogató szoftveres támogatást a mérleg már eleve tartalmazza.

 

Autoprint funkció

Az adatok önműködően megjelennek a mérleg soros kimenetén, valahányszor egy új mérés történik.

 

Időzített mintavétel

A mérési adatok mintavételezése és a soros adatátvitel portra történő kiküldésük előre beprogramozott időközönként is történhet. A mintavétel gyakorisága 1mp. és 99 perc 59 mp. között állítható. Ez a szolgáltatás a WindowsDirect funkcióval is kombinálható.

 

Felhasználóbarát mérőkamra kialakítás

A nagyméretű mérőkamra lehetővé teszi akár magas lombikok mérését is. A mérést megelőző hőmérsékletkiegyenlítés kulcsfontosságú a pontos mérlegelésnél. Ezt könnyíti meg a kamrán belül rendelkezésre álló nagyobb tér, ami lehetővé teszi, hogy a mintákat a kamrán belül tartsuk.

A mérlegelést jelentősen megkönnyítik a finoman mozgó ajtók, melyek szükség esetén leemelhetők lehetővé téve a kamra alaposabb tisztítását. Az ajtósínek külön is leszerelhetők.

 

 

Kényelmes előlapi gombok

A domborított előlapi gombok lenyomáskor finoman pattannak. Ez a mechanikai visszajelzés kényelmesebb kezelést biztosít. A beállítási menüben a gombok lenyomásához hangjelzés is társítható.

 

Egyszerű szintezés

 

A készülék elülső részén található libellának és a precíz állítócsavaroknak köszönhetően a mérleg áthelyezését követő szintezés gyors és egyszerű műveletté válik.

 

Függesztő szerelvény

Olyan mérési feladatoknál, melyek a kamrában nem végezhetők el, használható az alaptartozékként biztosított függesztő szerelvény.

 

Műszaki adatok:

Modell

AUY 120

AUY 220

 

Terhelhetőség

120 g

220 g

 

Kijelzett felbontás

0,1 mg

Statisztikai hiba

0,1 mg

0,1 mg

 

Linearitás

+/- 0,2 mg

+/- 0,2 mg

 

Kalibráció

külső súllyal

Működési hőmérséklet

5 - 40 °C

Hőmérsékleti stabilitás

+/- 2 ppm/°C (10 - 30°), (Ha a PSC ki van kapcsolva)

Serpenyő méret

80 mm

Fogyasztás

ca. 7 W

Bemenet/kimenet

RS-232C / nyomtatókimenet

Támogatott mértékegységek

g, mg, %, pcs, ct, mom, lb, Oz, Ozt, Tael (Hong Kong, Szingapúr,
Tajvan, Malajzia, Kína), dwt, GN, m, b, t, o, d (szilárd, folyadék)

Nyomógombos kalibráció külső súllyal

 

Windows Direct

 

RS-232C I/F

 

Fajsúly meghatározó szoftver

 

Darabszámlálás

 

Analóg kijelzés

 

Nyomtatás
© Copyright Emalog Kft.
webmaster@emalog.hu
 
Kalibráló súlyok Nyomatékmérés Darumérlegek Hordozható mérlegek Másodkijelzők Adatgyűjtő rendszerek Részegységek Nyomtatók Folyamatirányítás Kiegészítők Járműmérlegek Ellenőrző mérlegek Robbanásbiztos rendszerek Szoftverek Mérlegcellák Mérlegműszerek Kereskedelmi árszorzós mérlegek Padlómérlegek Asztali mérlegek Precíziós mérlegek