LANTerm-600
 
 

Ismertető

Mérleghálózat Etherneten

A készülék egy mikrokontroller alapon megvalósított közvetlen Intranet-re csatlakoztatható programozható ipari adatgyűjtő terminál. A LANTerm-600 azt a gyakran felmerülő feladatot oldja meg, hogy a mérlegeléskor járulékos felhasználói és termékadatokat is el kell juttatni egy központi adatbázisba. Az újdonságnak számító berendezés Internet technológia felhasználásával biztosítja a rugalmas kapcsolatot az adatbázis központi szervere és a mérleges munkahelyek között. Mérlegeken kívül adatokat fogadhat más soros porttal rendelkező vagy PS2-es eszközöktől: billentyűzetről, vonalkódolvasóról (pl. kezelő azonosítója, eszközök azonosítója, stb.).

A terminál jelenlegi változata három mérleg kezelésére képes, IP66-os védelmének köszönhetően élelmiszer- és vegyipari felhasználásokra is alkalmas (lemosható).

 

A LANTerm-600 alapvető működési módja, hogy a hálózaton keresztül adatlapokat tölt le, melyekben megadhatók a végrehajtandó feladat részletei (mit írjon ki a képernyőre, milyen adatokat kérjen be, a hálózaton keresztül milyen módon küldje el, stb.). A feladat végrehajtása után (pl. adagolás) az űrlap visszaküldésre kerül a központi szerverhez. A rendszer minden olyan alkalmazásnál jól használható, ahol vagy archiválási célból vagy egyéb technológiai okokból nagy háttéradatbázisok elérése szükséges (pl. receptúra adatbázis adagolási feladatokhoz, vagy termékkód adatbázis cimkenyomtatáshoz. Ha egy cég rendelkezik aktív WEB szerverrel, akkor a LANTerm-600 könnyen illeszthető bármilyen meglévő adatbázisrendszerhez (pl. MS SQL szerver, ORACLE..).

Egyedi feladatok

A LANTerm-600 előre beállított feladatokat hajt végre. A felhasználási kör tulajdonságaiból adódik, hogy minden alkalmazásnál egyedi feladatok végrehajátásra van szükség (pl. jelenjen meg a képernyőn, hogy "Kérem az alkalmazott azonosítóját: ", vagy hogy az alkalmazott egy listából választhasson elvégzendő feladatot.). A feladatok egy XML (Extended Markup Language) alapú, egyszerű programnyelven valósíthatóak meg, melyet programozói gyakorlattal nem rendelkezők is könnyedén elsajátíthatnak.

Felhasználási területek

  • Mérőeszközök illesztése integrált ügyviteli rendszerekhez
  • Minőségbiztosítás
  • Gyógyszergyári adatgyűjtés
  • Általános adatgyűjtő rendszerek
  • Adagolás
  • Microsoft .Net technológia
Nyomtatás
© Copyright Emalog Kft.
webmaster@emalog.hu
 
Kalibráló súlyok Nyomatékmérés Darumérlegek Hordozható mérlegek Másodkijelzők Adatgyűjtő rendszerek Részegységek Nyomtatók Folyamatirányítás Kiegészítők Járműmérlegek Ellenőrző mérlegek Robbanásbiztos rendszerek Szoftverek Mérlegcellák Mérlegműszerek Kereskedelmi árszorzós mérlegek Padlómérlegek Asztali mérlegek Precíziós mérlegek